27 Nisan 2012 Cuma

Zayıflamaya yardımcı komposto

    Zayıflamak, çoğu insanın hayatının bazı dönemlerinde arzuladığı bir şeydir.Yaklaşan yaz ayları nedeniyle de zayıflama düşüncelerimiz arttı. Şimdi tarifini vereceğim komposto, kilo vermenize ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardım edecektir. Kilo problemlerinin hatırı sayılır bir kısmı da düzensiz çalışan bağırsaklardan kaynaklanır zaten.
     Bu kompostoyu aklınıza her estiğinde ve istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken ilaç kullanırken tüketmemek. İçinde greyfurt olduğu için ilacın vücuttan atılımını engelliyor ve ilacın yüksek dozda vücutta birikmesinden dolayı ciddi problemler oluşturabiliyor. Yani ilacın karaciğer yoluyla vücuttan atılmasına engel oluyor. İLAÇ KULLANMADAN ÖNCEKİ VE SONRAKİ ON İKİ SAAT SÜRESİNCE GREYFURT TÜKETMEMELİYİZ.
     Beş adet orta boy elmanın çekirdek evlerini çıkardıktan sonra kabuklarıyla beraber küp küp doğruyoruz.
 Bunları büyükçe bir tencereye koyarak üzerine üç litre kadar su ekliyor ve komposto haline gelene kadar kaynatıyoruz. Aroma vermesi için kaynama esnasında karanfil ve çubuk tarçın da atabilirsiniz. Elmalarımızın yumuşaması lazım. Elmalar kaynarken iki orta boy greyfurt ve limonun kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz.Küpler fazla büyük olmasın ki kaşığı daldırdığınızda bütün malzemelerden kaşığınıza gelebilsin. Elmalar yumuşayınca greyfurt ve limonu da ekliyoruz. Vitamininin ölmemesi için bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Ilındıktan sonra dolaba kaldırıyoruz ve istediğimiz kadar tüketiyoruz. İçine kesinlikle şeker atmayın. Bununla beraber diyetinize de dikkat ederseniz mutlaka faydasını görürsünüz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder