27 Mayıs 2012 Pazar

Türk Filmi Tadında Pilav

     Akşama ne pişirsem sıkıntısı kadınların ömrünü tüketen ve sıkıntı yaratan sorunlardandır. Her gün farklı bir cevap bulunması ve ev ahalisinin damak zevki de göz önünde bulundurularak cevaplanması gereken bir sorudur.   Kadınlar her gün bu soruya cevap bulmak zorunda olmasalar beş on yıl dolayında daha uzun yaşayabilirler.
     Bazen evde birçok malzeme vardır ama ne pişireceğine karar veremezsin. Bazen de evde pişirecek bir şey bulamazsın. Bu çaresizlik durumlarından birinde uydurduğum pilavın tadı çok hoşuma gittiği ve her evde bulunan malzemeler olduğu için paylaşmak istedim. Türk filmlerinin değişmez lezzeti bulgur pilavı...
     İki orta boy soğanı olabildiğince küçük doğrayarak sıvı yağda kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra istediğimiz ölçüde salçayı da ekleyip kavuruyoruz. Ben biber salçasını tercih ediyorum. Salça da kavrulunca bulgur miktarına uygun olacak kadar su ekliyoruz. Su kaynayınca tuzunu ve yıkadığımız bulguru koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bulgurdan bulgura biraz fark olabilse de bir ölçü bulgur için iki ölçü su yeterli oluyor. Suyunu çeken pilavı demlenmeye bırakıyoruz. On beş dakika ağzı kapalı olarak demlenen pilavımız servise hazırdır.
     Pilavın lezzetini arttırmak için imkanımız ölçüsünde bazı ilaveler yapılabilir. Tereyağı ve et suyuyla yapılırsa parmaklar tehlikeye girebilir. Geçen gün evde taze kekik vardı. Pilavın içine büyükçe bir dalını attım ve pişince geri çıkardım. Gayet güzel bir aroma verdi. Bu pilavın yanına salata ve ayran da yapmak farz değilse bile vaciptir. Bir de tarhana çorbası ve kuru fasülye yaparsanız Türk filmi çekebilmek için tek eksiğiniz bir kamera olacaktır. Gayet de mükellef bir sofra olur. Afiyet olsun...
   
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder