10 Mayıs 2012 Perşembe

Doğal botoks

     Yine bir cilt bakım ürünü tarifi vereceğim. Çok etkili ve kolay hazırlanan bir tarif.
     Ayva çekirdeği ve yarım çay bardağı suyla kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Zaten memur olmamız sebebiyle ayvayı yedik. En azından çekirdekleri boşa gitmesin.Yedi sekiz adet yakışıklı ayva çekirdeğini yarım çay bardağı suyla küçük bir cezvede iki dakika kaynatıyoruz. Kaynattığımız çekirdekleri ve suyu ağzı kapalı ufak bir cam kaba koyup soğuduktan sonra buzdolabında bir gün dinlendiriyoruz. İçinde meyve ezmesi falan olan mama kapları bu iş için çok uygun. Çocuklu evlerde istemediğiniz kadar bulunur. Çekirdeklerin etrafından başlayarak su jöle kıvamına gelmeye başlayacaktır. Bir gün dinlendirdikten sonra akşamları temiz cildimize sürüyoruz. Cildimizdeki kırışıklıklar için kullanabileceğimiz en doğal kremdir. Sürdüğünüz zaman cildinizdeki farkı hissedeceksiniz. Kurumaya başlayınca cildiniz gerginleşecek.



     Bu tarif özellikle emziren annelerin göğsünde oluşan yaralar için kullanılıyor. Yarayı iyileştirme hızını ve etkisini bizzat tecrübe ettim. Denemenizi öneririm.
     Son resimde kaynadıktan sonraki halini görebilirsiniz. Çekirdeklerin etrafından itibaren jel oluşumu başlamış. Bir gün dinlenince tüm suya yayılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder