2 Mayıs 2012 Çarşamba

Diyet yaparken ara öğün

    Diyet yaparken en önemli kurallardan biri de sık sık ve az yemektir. Genelde diyetisyenler üç ana üç de ara öğün tavsiye ederler. Bu sayede kan şekerindeki ani yükselme ve düşüşlerin önüne geçmek ve metabolizmanın çalışmasını hızlandırmak amaçlanır. Hiçbir şey yemezseniz bünyeniz kıtlık alarmı verir ve yediğiniz her şeyi depolama eğiliminde olur. Bu sebeple ara öğünler çok önemlidir. Bir porsiyon meyve ve yanında bir parça galeta ara öğün için uygun olabilir.
     Keyifle tüketeceğiniz ve diyet esnasındaki tatlı krizlerini hafifletecek bir önerim var. İki adet orta boy elmayı rendeleyin ve içine biraz tarçın atın. Tarçının miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kan şekerinizi dengelemenize ve tatlı krizini atlatmanıza yardımcı olacaktır. Severek tüketeceğinizi düşünüyorum.
   

     Çocukluğumuzda hepimiz şekerli yoğurt yemişizdir. Bizim zamanımızda Danino yoktu malumunuz. Yoğurt hem zayıflamaya yardımcı hem de ideal bir ara öğün. Yağsız yoğurttan söz ettiğimi söylememe gerek yoktur herhalde. Diyet yaptığımıza göre içine şeker atamıyoruz ve biraz da nostalji yapmak istiyoruz. Damak tadımızdan tamamen vazgeçmiyoruz ve tarçın burada da imdadımıza yetişiyor.
Yoğurdun içine katıyoruz ve tenha bir köşede mümkünse çocuklara çaktırmadan yiyoruz. Çünkü onlardan bize fırsat kalmayabilir. Danino nesli bile bu tarifi keyifle yiyor.

     Birinci ve ikinci tarifi birleştirdiğinizde de mükemmel bir tadı oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Eğer bu tariflerin tadı hoşunuza gitmediyse siz bu zayıflama sevdasından vazgeçin. Çünkü bunlar diyet yaparken yiyebileceğiniz en lezzetli ara öğünlerden. Yağlı, ballı, kadayıflı, kaymaklı bir zayıflama sistemi henüz geliştirilmedi. Olursa ilk benim haberim olur ve sizi haberdar ederim. Siz o zamana kadar bunlarla idare edin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder